Den längsta resan....del 2

 
Längtan
 
Människor längtar efter mjuka värden som lugn, trygghet, omtanke, respekt och glädhe, meningsfullhet och äkthet. Dagens samhälle går hårt ut med hårda värden, prestationer och pengar som ett medel att skaffa nya och dyra prylar. Det som händer är att vi måste skjuta upp glädjeämnena till senare tillfällen, när vi har tid att tillgodose oss dem. Men det där tillfället kanske aldrig kommer, därför att ingen gett oss löfte om morgondagen.
 
Att ständigt anpassa sig gör dej handlingsförlamad och trött, ibland flyr vi från oss själva och de behov vi trycker undan. Det är ett osunt handlande. Att trotsa sina tankar och känslor och det man egentligen vet är det rätta, tär på våra energireserver. Vi riskerar bli sjuka till både kropp och själ. Det krävs en plan vi befäster inom oss för att sluta med den ständiga anpassningen och att underkänna vårt eget värde. Ur den planen växer en förändringsprocess som gör oss mera levande.
 
Kanske det krävs att du gör det otippade, att du kryper in i din grotta ett tag, eller tar plats på ett sätt du inte gjort förut. Att erkänna det du längtar efter, och de behov du faktiskt har, är att starta upp en personlig revolution och bli medveten på ett annat plan. Att bejaka den goda kraften i sig själv......
 


 
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Fjäderpennan

Kompott av vardagsbetraktelser, funderingar, recept, världsproblem och glädjeämnen.

RSS 2.0