Madame Krook tipsar i köket......
Varför inte hälsa våren med en riktigt god och lättlagad kycklingrätt - vårkyckling? Som vanligt när madame Krook är i farten, är det både gott och mättande. Kyckling ger dessutom ett både billigt och nyttigt kött.
600 g kycklinginnerfiléer
Smör till stekning
Salt och peppar
2 dl vitt torrt vin
2 msk fond kyckling
1 tsk ljust muscovado socker
1 dl vispgrädde
400 g kokt, kall färskpotatis
400 g grönsaker
1/2 dl hackad färsk timjan
Tillagning
Häll vinet i stekpannan, fond, socker och sjud till nästan hälften återstår. Tillsätt grädden, låt sjuda samman. Ansa grönsakerna och skär i mindre bitar. Stek dem tillsammans med potatis och timjan, krydda med salt och peppar. Stek innerfiléerna ett par minuter på varje sida, krydda med salt och peppar.
Servera kycklinginnerfilén med potatis och grönsaker.