Valet 2014 - Hur ska man tänka där?

Hur tänkte man här nu då? Är inte moderaternas slogan otäckt lik Hitlers paroll? Man hade inte behövt göra en ordagrann översättning eftersom kritikerna omedelbart gör kopplingen till Nazi-Tysklands slagord......
 
 
 
 
Vi minns nog alla Birgit Friggebo desperata försök att lugna en upprörd folkmassa genom att gemensamt sjunga "We shall overcome" - Hur tänkte hon där? Lite: Nu byter vi samtalsämnetaktik.......
 
 
För länge sedan kallade Pär Nuder en stor del av det folk - 40-talisterna - han var satt att företräda för "köttberg". Hur tänkte han där?
 
 
Marita Ulvskog i en debatt inför EU-valet tidigare i år kallade Gunnar Hökmark för "jävla skithög" - Hur tänkte hon att svenska folket skulle ta emot tillmälen på så låg nivå?
 
 
Fi har författat ett utkast till ny samlevnadsbalk: "Människor måste själva få besluta över sina privatliv, relationer och tillgångar. Politiken bör varken avgöra hur många människor man får leva tillsammans med, gifta sig med eller vem som ska ärva ens tillgångar.” Centerpartiet och dess ungdomsförbund hänger på. Ska man man tolka samlevnadsbalken som att den innefattar antalsneutralitet - dvs månggifte? Är det verkligen framtidens melodi - att vissa skaffar sig ett harem? Hur tänkte man då? En partner är väl mer än nog......
 
 
 
Fi och centerpartiet förespråkar fri invandring - Hur tänkte man runt det? Räcker jobb och bostäder till?
 
 
Centerpartiet kan tänka sig en slopad skolplikt. Ansvaret för barnens utbildning skall istället läggas på föräldrarna. Hur tänkte man nu? Att alla föräldrar i Sverige har möjlighet att ordna en bra utbildning till sina barn? Har alla föräldrar verkligen det? Ork, kunnande, ekonomi och kontakter? 
 
 
Och den av Fi påtvingade delade föräldraförsäkringen - stämmer det man påstår i den här artikeln? Är inte föräldrar kapabla att själva bestämma vem av parterna som skall stanna hemma med barnet det första året? Är det i alla lägen bäst för barnen att staten går in och detaljstyr över familjen?
 
 
SD tycker man skall hjälpa flyktingar på plats. Hur tänkte man där - är det möjligt att sätta in livsuppehållande insatser i en krigszon? 
 
 
Sverige är ett av de länder som tar emot överlägset mest flyktingar. SD och KDU vill framgent begränsa antalet, men enligt migrationsexpert Louise Dane är ett sådant förfarande oförenligt med såväl svensk lag som EU:s och FN:s flyktingkonventioner. Jag kan inte låta bli att undra, om vi som ensamt land skrivit på dessa konventioner. Hur är det med övriga länders ansvar? Att söka asyl är en mänsklig rättighet, gäller då inte denna rättighet i alla - åtminstone demokratiska - länder?
 
 
För övrigt är det trist med alla valplakat som står och skräpar överallt. De blir blöta och sönderrivna, fladdrar i vinden och sist men inte minst är de helt onödiga. Jag tror nämligen inte de påverkar utgången av valet ett dugg. Med dagens medieutbud har den övervägande majoriteten alla möjligheter att ta reda på väsentliga fakta innan man går till valurnan. Plakaten förfular bara vår landskapsbild.......

Det är de små detaljerna som gör det.....

Visst är det roligt att piffa upp hemmet med lite nya detaljer. Det behöver inte till ett byte av möbler för att skapa små oaser av trevnad, ibland räcker det med att skaffa (eller tillverka om man är händig) lite nya accesoarer, mattor, gardiner eller kuddar......Vågar man påstå att kvinnor gör huset till ett hem?
 
 
 
Småkrukor ifrån Hylkegården, Simrishamn.....
Skylt ifrån Ljungsleds Plantskola i Mörrum.....
Träbokstäver ifrån butikskedjan Nille.....
 
 
 
 Träbokstäver ifrån Markylen Heminredning......
 
 
Kaffekapselhållare ifrån Markylen Heminredning......
 
 
Trälåda ifrån Blomextra i Mjällby.....
 
 
Höstmobil ifrån Jotex.....
 
 
 
Tyglampskärm ifrån Hemtex.....
 
 
Målad väggkorg ifrån Linnéas Garner i Kylinge....
 
 
Prydnadspump ifrån Göteborg.....
 
 
Trådväggkorg ifrån Hemtex.....

Sista natten med gänget - Ett gäng flickor på Österlen del 3.....

Kivik, det berömda Fridens gårdskrog, trädgårds, inrednings- och caférunda, dressincykling och tvenne övernattningar hade passerat. Det som återstod var att cykla tillbaka våra dressiner till lokstallarna i St Olof, samt en natt på anrika YSB. Nämnas kan, att det som rullat så lätt kvällen innan, nu var ganska tungcyklat. Det är nämligen uppförsbacke på tillbakavägen.
 
 
Som lök på laxen mötte vi ett gäng på 11 dressiner, och då funkar det så här: Det gäng som består av minst antal dressiner (det var givetvis vi med våra 3 i antal) är tvungna att stanna och lyfta av sina fordon medan det överlägset numerära gänget passerar......och den som nånsin lyft en dressin vet hur tunga de är........
 
 
Färden fortsatte i bil ner till Ystad och gårdsbutiken 3 magasin som bedriver försäljning av mode och inredning i just det - 3 magasin.....Vidare till Ystad centrum som för dagen invaderats av ganska påflugna valarbetare från skilda partier. Men det hör ju till så här veckorna före valet. Shopping och lunch och därefter anlände vi dagens slutdestination - Ystad Saltsjöbad, ett spahotell med mycket gamla anor. Redan 1897 fanns här ett hotell och jag har saxat dess historia ur Wikipedia: 
 
 

"1896 kom Ystads apotekare och tillika kommunalpolitiker Salomon Smith och en annan Ystadbo John Tengberg in med en motion angående att Ystad behövde ett hotell och samlingsplats vid havet i Sandskogen. Under detta år fattades beslutet att uppföra ett badhotell som fick namnet Ystad Saltjsöbad.

 

Den plats som utvalts för det blivande badhotelet var densamma som den där dagens huvudbyggnad uppfördes 1927, dock något närmare havet.Hotellet uppfördes som en träbyggnad i tre plan med totalt 12 rum och matsal och allmänutrymmen. Dessutom byggdes verandor med snickarglädje som var typiskt för den tiden. Man byggde också till ett annex som innehöll varmbadhus och kallbadhus. 

 

En brand utbröt runt 1913 och därför kom ett provisorium upp tills man 1927 byggde en ny huvudbyggnad, det som idag är restaurang och del hotellrum. Redan 1936 byggde man till ytterligare med mindre restaurangdel."

 

Hotellet både är vackert och ligger vackert vid en av Sveriges sydligaste stränder. Vågor skummar flera meter upp i luften när de bryts emot badbryggorna, ett mäktigt skådespel..... jag låter mina foton tala för sig själv:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En perfekt avslutning på en mycket rolig tripp i trivsamt sällskap......Även denna dag är lagd till Minnenas Television - Nu börjar vi spara till nästa resa......

 

Fjäderpennan

Kompott av vardagsbetraktelser, funderingar, recept, världsproblem och glädjeämnen.

RSS 2.0