Några tips när du ska baka..........

 

3 tips för en saftigare sockerkaka

1. Tillsätt citronskal och citronsaft i smeten.

2. Byt ut en del av smöret till olja.

3. Grädda sockerkaka på lägre värme under längre tid.

 

 

Så här bli bullarna lite godare:

1. Använd vetemjöl special istället för vanligt vetemjöl. 

2. Låt jäsa ordentligt, stressa inte med jäsningen.

3. Lägg gärna med några isbitar på plåten för att få bra luftfuktighet.

 

 

Snabbjäsa bröd och bulldeg

Vrid på maximal värme på ugnen 3-4 min. Stäng av men låt lampan lysa. Sätt degen i ugnen, övertäckt med en handduk. Stäng luckan och håll koll på degen, du har nu maximalt kort jästid.

 

Fjäderpennan

Kompott av vardagsbetraktelser, funderingar, recept, världsproblem och glädjeämnen.

RSS 2.0