Några tips när du ska baka..........

 

3 tips för en saftigare sockerkaka

1. Tillsätt citronskal och citronsaft i smeten.

2. Byt ut en del av smöret till olja.

3. Grädda sockerkaka på lägre värme under längre tid.

 

 

Så här bli bullarna lite godare:

1. Använd vetemjöl special istället för vanligt vetemjöl. 

2. Låt jäsa ordentligt, stressa inte med jäsningen.

3. Lägg gärna med några isbitar på plåten för att få bra luftfuktighet.

 

 

Snabbjäsa bröd och bulldeg

Vrid på maximal värme på ugnen 3-4 min. Stäng av men låt lampan lysa. Sätt degen i ugnen, övertäckt med en handduk. Stäng luckan och håll koll på degen, du har nu maximalt kort jästid.

 

Varför firar vi midsommar? Och heter det verkligen majstång?

 
Nästan alla människor i vårt avlånga land firar midsommar. Vi är slavar under seder och traditioner som att klä och resa midsommarstång, sillinläggningar,laga nypotatis och matjessill, göra jordgubbstårta och mycket annat. Vi gör allt som förväntas av oss utan att fundera över varför vi gör det. Hur började allt? Jag hittade ett par spännande länkar som kan utgöra en bakgrund till våra ansträngningar att skapa den perfekta midsommaren.......
 
http://www.faktoider.nu/midsommar.html
 
http://sv.wikipedia.org/wiki/Midsommar

Varifrån kommer vårt vatten?

 
Även om forskare tror sig veta hur jorden och allt därtill hörande uppkom, är det naturligtvis gissningar och spekulationer. Och frågan är också hur i hela friden det livsviktiga vattnet, som täcker 70 % av jordens yta, kunde bildas. Man har länge trott, att det färdats hit ifrån rymden med kometer. Men nu har man gjort en upptäckt som kan konkurrera ut den teorin........
 
http://fof.se/artikel/allt-vatten-i-varldshaven-kan-ha-kommit-inifran-jorden

Fjäderpennan

Kompott av vardagsbetraktelser, funderingar, recept, världsproblem och glädjeämnen.

RSS 2.0