Lästips! Sådana är vi - människokunskap för alla.........

 
 
Ett hett boktips för den människointresserade. Eller rättare sagt för den som är intresserad av beteenden och psykologi. Och vem vill inte bättre förstå sin nästa? Boken "Sådana är vi" är skriven av Jarl Jörstad och beskriver på ett lättfattligt sätt hur olika slags problem och psykiska sjukdomar  uppkommer, yttrar sig och upplevs av den drabbade.
 
 
Den är ovanlig inom sin genre genom att den är spännande och lättläst. Jarl berättar för oss hur vårt psyke formas av våra upplevelser, drömmar och vad som har en läkande kraft. Han lär oss att mänskligheten inte kan delas upp i psykiskt friska - psykiskt sjuka, utan ständigt befinner sig på en glidande skala beroende på upplevelser och inre resurser. Mycket läsvärd......

Chockerande upptäckt. Inte för mej men.......

Efter att i veckor, via de meteorologiska instituten, ha fått uppfattningen att Sweden Rock kommer bli en torr och solig historia i år, blev det lite som ett slag i nacken man fick upp denna bilden på Klart.se. Den visar hur festivalvädret skall bli 1-8 juni.........ja, en bild säjer mera än 1000 ord.
 
 
 
 

Ensrettet........

 
 
En gång i min gröna ungdom besökte jag den stora staden Köpenhamn med några kompisar. Som vanligt kom vi ifrån varann och jag utforskade staden lite på egen hand. På flera ställen såg jag blå skyltar med namnet "ensrettet" på. Lite snabbt omvandlat till svenska språket fick jag för mig att det var en inrättning av något slag, kanske till och med vägvisare till det kungliga danska slottet......Lasarett verkade ju ligga ganska nära språkmässigt.
 
 
Det var ju lite spännande, så jag gick gata upp och gata ner, och var jag än kom stod en blå, pekande skylt med "ensrettet" på. Skyltar som jag med stigande nyfikenhet följde. Det tog nog ett par timmar innan jag löste gåtan, och insåg att jag aldrig skulle komma fram till det här "ensrettet". Det betyder nämligen "enkelriktat"........

Fjäderpennan

Kompott av vardagsbetraktelser, funderingar, recept, världsproblem och glädjeämnen.

RSS 2.0