Madame Krook tipsar i köket......

Fredagens kycklinggryta     (4 port)
 
 

3-4 kycklingbröstfiléer
skäres i ganska stora bitar, och bryns i en gryta
1 pkt bacon
skäres i små bitar och steks upp
Lägg kyckling- och baconbitarna på en tallrik bredvid
1 liten hackad purjolök
250 g bitar av färsk skogschampinjon
brynes i grytan. Lägg tillbaka kyckling och bacon.
5 dl grädde
2 msk kycklingfond
1-2 msk soya
grovmalen svartpeppar
tillsätts
140 g ädelost
smulas ner

Låt grytan koka upp och häll innehållet i en smord ugnsfast form. Gratinera i mitten av ugnen på 225 gr, ca 15 min. Servera med potatis och sallad.

Marita
2014-05-23 @ 15:36:09
URL: http://ivaven.blogg.se

Mums! Hade det inte varit för jag ska iväg ikväll så hade jag nog lagat den :) Får testa den en annan gång.

Svar: Ja, det tycker jag. kycklinggryta tillhör en av favoriterna, men visst....det finns otroligt mycket gott......
Annelie

Nett
2014-05-25 @ 18:54:14
URL: http://www.enkoppkaffe.se

Så gott, jag älskar både kyckling i alla former och grytor av dess olika slag :)

Svar: Både lätta att göra och gott att äta =)
Annelie




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Fjäderpennan

Kompott av vardagsbetraktelser, funderingar, recept, världsproblem och glädjeämnen.

RSS 2.0