Madame Krook tipsar i köket......

Ugnsbakad lax med svamptäcke
 
 
 

Lax i ugn under ett läckert svamptäcke. Enkel och smarrig festmat att bjuda på, speciellt om man är många till bordet och tiden är knapp. Receptet är till 6 personer.

Ingredienser:
1,2 kilo laxfilé med skinn 
1,5 tsk salt 
2 krm peppar 
200 g champinjoner 
1 msk smör och rapsolja 
2 st brödskivor 
2 dl riven ost
1,5 dl hackad dill och persilja
25 g smör
Lägg laxen med skinnsidan ner på bakpappersklädd plåt. Hacka champinjonerna och stek i smör tills vätskan kokat in. Smula sönder inkråmet i brödskivorna och blanda med svamp, riven ost, persilja, dill och smör. Fördela ovanpå laxen och ugnsbaka i 175 grader ca 20 minuter. Servera med potatissallad.
Nett
2014-05-16 @ 10:38:08
URL: http://www.enkoppkaffe.se

Så gott det ser ut att vara, jag och sonen älskar lax. Värre är det med mannen han rynkar bara på pannan.

Svar: Så synd att din man inte gillar lax, det är ju så gott att det smälter i munnen. Men smaken kan man inte göra något åt......
Annelie




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Fjäderpennan

Kompott av vardagsbetraktelser, funderingar, recept, världsproblem och glädjeämnen.

RSS 2.0