Madame Krook tipsar i köket......

Rockkyckling - 4 port.
 
 

I denna landsändan håller vi andan inför den stora festivalen, Sweden Rock. Därför bjuder Madame Krook på en utsökt variant av sin möra och goda rockkyckling. Håll till godo:
 
  • 6 kycklingfiléer gärna med skinn
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
 

Tomatmarinad:

 
  • 1 burk soltorkade tomater creme (140 g)
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 kruka strimlad basilika
  • salt
  • svartpeppar
 

Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra kycklingen och bryn i olivolja så att det får en fin gyllenbrun yta. Stek klart kycklingfiléerna i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 70°. Blanda tomatcreme, rödvinsvinäger, olivolja och strimlad basilika i en skål. Lägg ned den varma kycklingen i marinaden. Ställ svalt och låt marinera minst en timme (gärna längre). Skiva upp till servering. Servera tillsammans med marinaden, som ingrediens i sallad eller kött till potatissalladen, riset eller de kokta potatisen.

 

 
Nett
2014-05-29 @ 15:51:48
URL: http://www.enkoppkaffe.se

Såå gott! Idag mitt i veckan är det mannen som står för maten igen. Extra lyx!

Svar: Härligt att slippa den tidsödande matlagningen......
Annelie

Marita
2014-05-30 @ 12:11:53
URL: http://ivaven.blogg.se

Ännu ett recept att prova...man kan aldrig få för många kycklingrecept :)

Svar: Nej precis, kyckling är tacksamt att laga......
Annelie




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Fjäderpennan

Kompott av vardagsbetraktelser, funderingar, recept, världsproblem och glädjeämnen.

RSS 2.0