Madame Krook tipsar i köket......
I denna landsändan håller vi andan inför den stora festivalen, Sweden Rock. Därför bjuder Madame Krook på en utsökt variant av sin möra och goda rockkyckling. Håll till godo:
- 6 kycklingfiléer gärna med skinn
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Tomatmarinad:
- 1 burk soltorkade tomater creme (140 g)
- 3 msk rödvinsvinäger
- 1 dl olivolja
- 1 kruka strimlad basilika
- salt
- svartpeppar
Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra kycklingen och bryn i olivolja så att det får en fin gyllenbrun yta. Stek klart kycklingfiléerna i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 70°. Blanda tomatcreme, rödvinsvinäger, olivolja och strimlad basilika i en skål. Lägg ned den varma kycklingen i marinaden. Ställ svalt och låt marinera minst en timme (gärna längre). Skiva upp till servering. Servera tillsammans med marinaden, som ingrediens i sallad eller kött till potatissalladen, riset eller de kokta potatisen.
URL: http://www.enkoppkaffe.se
Såå gott! Idag mitt i veckan är det mannen som står för maten igen. Extra lyx!