Madame Krook tipsar i köket......
Så var då strax lördagen här och vad passar bättre än Madame Krooks utsökta lördagslåda. Den blir pricken över i:et efter en heldag i trädgården eller på något av alla de evenemang som går av stapeln i vårt avlånga land i helgen....

80-talsklassikern som lördagslåda - 4 pers.
4 hårdkokta, skivade ägg
4 hårdkokta, skivade ägg
läggs i botten på en smord ugnsfast form.
Sås:
1 msk smör
2 msk mjöl
3 - 4 dl grädde
2 msk finklippt dill
salt & vitpeppar
Sås:
1 msk smör
2 msk mjöl
3 - 4 dl grädde
2 msk finklippt dill
salt & vitpeppar
kokas ihop
280-400 g räkor
tillsätts efter kokning och såsen hälls över äggskivorna.
Garnering:
1½ dl småtärningar av franska
Garnering:
1½ dl småtärningar av franska
vänds i
3 msk smält smör och får suga åt sig allt fett.Strös ovanpå såsen.
3 msk smält smör och får suga åt sig allt fett.Strös ovanpå såsen.
Anrättningen gräddas i övre delen av ugnen i 200-225 gr. Brödtärningarna ska bli frasiga och gyllene.
Servera med kokt ris.
URL: http://lilitha.blogg.se
Ser verkligen jättegott ut! Tack för dina kommentarer hos mig. Kraaaaaam Jeanette Lilitha